En als we nu eens de ING Orange Code op ons vakbondswerk zouden toepassen ?

WIJ ZIJN EERLIJK

Wij roepen niet zomaar om het even wat om jullie aandacht te trekken, jullie stemmen te winnen of jullie lidmaatschap binnen te halen.

Wij stellen het niet als onze eigen vakbondsoverwinning voor, als we gewoon maar bereiken dat afspraken die algemeen gelden binnen de sector geofficialiseerd worden, zoals de Ecocheques. Of het Cafetariaplan, een idee van de werkgever, voorgesteld als Win-Win voor zowel bedrijf als werknemers, maar vooral een project in het belang van het bedrijf en zijn publiek imago. Zo ook het Mobility Center. Aalmoezen van de Directie ter compensatie om zich te verontschuldigen dat ze voor de rest zo weinig toegegeven hebben in de onderhandelingen : verhoogde internet kosten en een plan voor vrijwillig vervroegd vertrek, maar ruim onder wat van toepassing is bij onze concurrenten.

Wij zullen jullie steeds een duidelijk en eerlijk verslag brengen van de situatie.

WIJ ZIJN WAAKZAAM

De objectieven van onze directie, ons moederbedrijf en onze aandeelhouders verschillen uiteraard van die van onze personeelsleden.

De noodzakelijke aanpassingen van ons bedrijf aan de huidige marktomstandigheden moeten echter te combineren zijn met de nood van ieder van ons aan een gezond en evenwichtig beroepsleven en een stimulerende werkomgeving.

Het is meer dan waakzaamheid, het is een morele verplichting.

WIJ ZIJN VERANTWOORDELIJK

Wij ondersteunen de personeelsleden die “verantwoordelijk” investeren in hun toekomst en in die van ons bedrijf. Wij verwachten dan ook van de Directie dat zij deze investering erkent.

WIJ PAKKEN HET OP EN MAKEN HET WAAR

Wij willen jullie stem zijn naar de Directie, jullie vragen overbrengen en onze expertise gebruiken om jullie raad te geven en jullie te ondersteunen in geval van problemen met jullie hiërarchie. Zo vele uitdagingen die ons motiveren !

WIJ HELPEN ANDEREN SUCCESVOL TE ZIJN

Wij willen twijfels wegnemen, via onze experts op het terrein raadgeven en de hindernissen aanpakken die onze personeelsleden beletten om op een serene manier kwaliteitsvol werk af te leveren.

WIJ ZIJN ALTIJD EEN STAP VOOR

Wij willen aan een nieuw sociaal overleg werken dat rekening houdt met de uitdagingen van elke dag die inherent zijn aan een bedrijf continu in verandering.

Bij ons geen steriele, nutteloze en energieopslorpende machtsverhoudingen uit het verleden, geen vasthouden aan de eigen privileges ten koste van de pro-activiteit en de vernieuwing, waarden die zo noodzakelijk zijn in deze tijden van sociale achteruitgang en een werkgeverslobby die maar een ding voor ogen heeft : winst maken.

 

EERLIJK – WAAKZAAM – VERANTWOORDELIJK . Ons programma.

Kom ons vervoegen en denk met ons mee op weg naar een nieuw sociaal overleg.

LEO D’ANTUONO   Woordvoerder CNK bij   ING België

VERTALING : KATHLEEN SOHIER